• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Safeshops: ‘Oudere generatie consumenten niet bereid duurzaam te handelen’

Safeshops: ‘Oudere generatie consumenten niet bereid duurzaam te handelen’

Door Sylvana Lijbaart

10 sep. 2021

Business

Pexels

Safeshop.be heeft de resultaten van de Belgische Online Shopping Survey bekendgemaakt. Wat opvalt is dat consumenten online de prijs boven duurzaamheid verkiezen. Vooral de oudere generatie lijkt niet open te staan om duurzaam te handelen.

Duurzaamheid wordt, volgens de respondenten van de enquête, gezien als het focussen op het gebruik van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen, een efficiënte manier van verpakken en het recycleren van oude producten, zo staat in het persbericht. Als aan de respondenten gevraagd wordt of ze bereid zijn meer te betalen voor duurzame producten, zegt slechts 25 procent dit te doen. Zo’n 33 procent zegt niet bereid te zijn meer te betalen en 42 procent geeft geen mening. Opvallend is dat de 50-plus generatie eerder weigert meer te betalen voor duurzame producten dan de jongere generaties.

Kijkend naar duurzame leveringsopties zijn de kosten doorslaggevend, zo is te lezen. Zo kiest 57 procent voor een goedkopere levering, zonder aandacht voor duurzaamheid. Echter geeft 72 procent van de respondenten wel aan bereid te zijn langer te willen wachten op de levering mits de levering duurzaam is.

DUURZAAMHEID
Safeshop