• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Rode cijfers voor lingerielabel La Fille d’O

Rode cijfers voor lingerielabel La Fille d’O

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Lingerielabel La Fille d’O staat bekend om haar trouwe schare bekende fans, maar met de omzetcijfers van het bedrijf is het een stuk slechter gesteld. L’Amateur bvba, de besloten vennootschap waaronder La Fille d’O is geregistreerd, heeft in het afgelopen jaar ruim 100.000 euro verlies geleden. Dat blijkt uit cijfers die De Tijd in handen heeft.

Het bedrijf dat de Gentse Murielle Scherre in 2003 oprichtte, behaalde in 2014 nog een bescheiden winst, maar belandde in het boekjaar dat eindigde op 30 juni 2015 in de rode cijfers. Naast de winst viel ook de brutomarge van het bedrijf tegen. Deze halveerde namelijk tot een bedrag van 75.000 euro. De hoogte van de omzet heeft het bedrijf niet bekendgemaakt.

Ondanks dat Scherre’s bedrijf in 2014 nog in de zwarte cijfers stond, is de onderneemster er sinds het begin van La Fille d’O niet in geslaagd het bedrijf structureel winstgevend te houden. Volgens de krant kan het bedrijf enkel blijven voortbestaan doordat schulden vooruit worden geschoven. In totaal zijn de schulden zijn in het afgelopen jaar met 6,5 procent toegenomen, waardoor deze inmiddels meer dan 1 miljoen euro bedragen.

In een poging de kosten te drukken, verhuisde de productie van het label in 2012 al van België naar een lagelonenland. “We zaten op een punt dat 44 procent van de kosten niet werden doorgerekend aan de klant. Dat is een kwestie van aftellen tot je de boeken moet sluiten,” zei Scherre daar destijds over. De onderneemster beklemtoonde dat deze stap niets te maken had met een streven naar een hogere winst maar dat het essentieel was om het bedrijf levensvatbaar te houden.

Scherre wilde tegenover De Tijd niet uitweiden over de bedrijfsresultaten. Ze wilde slechts laten weten dat ze de boekhouding van het bedrijf “aan het omvormen is”. Over wat deze omvorming inhoudt en op welke termijn verbetering kan worden verwacht, wilde Scherre niets loslaten.

Foto: La Fille d'O Facebook

L'Amateur
La Fille d'O
Murielle Scherre