• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Retailgroep Vivarte verkoopt Kookaï aan licentiehouder Magi

Retailgroep Vivarte verkoopt Kookaï aan licentiehouder Magi

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Nadat vorig jaar zomer retailgroep Vivarte bekend maakte modemerk Kookaï te willen verkopen, is de verkoop nu rond. Kookaï wordt overgenomen door het Australische Magi, meldt nieuwsbureau AFP.

Magi was al 26 jaar licentiehouder van Kookaï in Australië. Vivarte was al enkele maanden in overleg met de licentiehouder over een overname. “We willen dat Kookaï zich kan ontwikkelen en de potentie waar kan maken. Daarom verkoopt Vivarte het merk aan het familiebedrijf Magi,” aldus een statement van de retailgroep. Het bedrag dat met de overname gemoeid is, is niet bekend gemaakt.

Kookaï draait jaarlijks een omzet van 76 miljoen euro en heeft winkels in onder andere Amsterdam, Utrecht en Gent. Het merk wordt ook bij retailers zoals Zalando verkocht.

Vivarte kampt al enkele tijd met dalende omzet. In het boekjaar 2015-2016 daalde de omzet naar 2,2 miljard euro. Het verlies verdubbelde de afgelopen twee jaar naar 1,5 miljard euro. Begin januari maakte de retailgroep bekend ook de merken Naf Naf en André van de hand te doen. De retailgroep wil het portfolio herstructureren naar alleen La Halle, Besson, Minelli, San Marina, CosmoParis en Caroll, aldus het AFP.

Beeld: Kookaï Facebook

Kookai
VIVARTE