• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Reorganisatie bij VF Corporation in Antwerpen: ‘Gevolgen voor ongeveer honderd banen’

Reorganisatie bij VF Corporation in Antwerpen: ‘Gevolgen voor ongeveer honderd banen’

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: VF Corporation

VF Corporation, het moederbedrijf van onder meer The North Face en Vans, wil haar werkzaamheden in Europa verminderen. Dit laat het bedrijf weten via een verklaring in handen van FashionUnited. In België heeft de reorganisatie betrekking op de EMEA Shared Services functies voor VF Europe BV gevestigd in Antwerpen. De herstructurering zal invloed hebben op ongeveer honderd banen in de afdelingen Finance, IT, HR en kantoordiensten.

“De intentie is om de functies van Shared Services, zoals Finance en IT, die momenteel in Antwerpen zijn gevestigd en verantwoordelijk zijn voor het verzorgen van VF’s activiteiten in de EMEA-regio, af te bouwen. Daarnaast zullen ook enkele ondersteunende functies op het gebied van HR en kantoordiensten worden verminderd. Dit zou gevolgen kunnen hebben voor ongeveer honderd werknemers in Antwerpen,” aldus de verklaring van VF.

Volgens de verklaring worden enkel de EMEA Shared Services functies voor VF Europe BV gevestigd in Antwerpen stopgezet, een beslissing die ‘niet ondoordacht’ is, aldus de verklaring. “Het is het resultaat van een grondige evaluatie van onze activiteiten in Europa, inclusief een onderzoek naar hoe gedeelde diensten het meest effectief kunnen worden geleverd.”

Gezien het mogelijke banenverlies, meldt VF: “We gaan nu in een periode van overleg en zullen proactief werken om ervoor te zorgen dat alle juiste processen worden gevolgd.” Het bericht vult aan: “We zijn ons bewust dat dit een moeilijke tijd zal zijn voor onze collega's. We zullen ons best doen om hen zowel tijdens als na de overlegperiode te steunen.”

Momenteel heeft VP Corporation ongeveer 750 medewerkers in België verdeeld over het kantoor in Antwerpen, twee fulfilment centers en zeven eigen winkels voor de merken Vans, Kipling, The North Face en Timberland.

VF Corporation