• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Record omzet van 25,1 miljard euro voor LVMH in eerste halfjaar

Record omzet van 25,1 miljard euro voor LVMH in eerste halfjaar

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De omzetgroei bij LVMH zet ook in het eerste halfjaar van 2019 door, zo blijkt uit de financiële cijfers. Speciale vermelding voor Louis Vuitton en Christian Dior Couture die beide een ‘uitzonderlijk resultaat’ boekten, aldus het verslag. Ook wist LVMH een deal te sluiten met Stella McCartney. Al met al leverde het een omzetstijging van 15 procent op. LVMH behaalde hierdoor een omzet van 25,1 miljard euro.

CEO en voorzitter van LVMH, Bernard Arnault, is dan ook erg positief over de resultaten. “LVMH heeft een fantastisch start van het jaar gehad. Deze resultaten illustreren het effect van onze strategie en de exceptionele begeerlijkheid van de modehuizen van wie de producten tijd overstijgen. Ondanks de grote vraag zullen we kosten blijven managen en waakzaam zijn in het tweede halfjaar. Daarom gaan we het tweede halfjaar met vertrouwen tegemoet.”

LVMH voert omzet op met 15 procent in eerste halfjaar

Winst van terugkerende operationele activiteiten steeg in de eerste zes maanden met 14 procent naar 5,2 miljard euro. De omzet en de winst zijn in het halfjaar beide dus gestegen met een tweecijferig percentage.

De categorie mode en lederen goederen leverde een omzetgroei van 18 procent. De categorie brengt de hoogste omzet in het laatje voor LVMH, in totaal 10,4 miljard euro. Zoals eerder genoemd worden Louis Vuitton en Christian Dior geroemd voor hun uitzonderlijke resultaten in de eerste zes maanden. LVMH noemt dat Celine bezig is met het uitrollen van een nieuw winkelconcept. Fendi vierde het 54-jarige erfgoed van wijlen Karl Lagerfeld en het merk Loro Piana maakte een sterke omzetgroei door voornamelijk vanwege de nieuwe gepersonaliseerde schoenenservice en de pop-up boetiek in New York. Zowel Loewe en Rimowa hadden een goede start van het jaar, aldus het verslag. De overige merken in het portfolio versterkten hun positie. LVMH heeft een flink portfolio waar ook Nicholas Kirkwood, Marc Jacobs, Pink Shirtmaker, Emilio Pucci, Givenchy, Kenzo, Berluti en Moynat.

De overige categorieën van de luxe groep (wijn en alcohol, parfum en cosmetica, horloges en juwelen) maakte allemaal een lichte omzetgroei door. In het segment wijn en alcohol werd een omzet van 2,4 miljard euro behaald door een groei van 6 procent. Parfum en cosmetica leverde dankzij een stijging van 9 procent een omzet van 3,2 miljard euro. Bij horloges en sieraden werd in de eerste zes maanden een toename behaald van vier procent. Daar kwam de omzet terecht op 2,1 miljard euro.

Beeld: website Louis Vuitton

Louis Vuitton Moët Hennessy
LVMH
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton