• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Rechtbank keurt bouw winkelcentra Namen en Verviers goed

Rechtbank keurt bouw winkelcentra Namen en Verviers goed

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Brusselse rechtbank heeft de overeenkomsten rondom de bouw van twee nieuwe winkelcentra in Namen en Verviers goedgekeurd. Bouwbedrijf Besix uit Sint-Lambrechts-Woluwe neemt de bouw van winkelcentrum Côté Verre in Namen op zich, terwijl de Brusselse groep City Mall zich richt op Au Fil de l’Eau in Verviers. Dat meldt Le Soir.

Eerder deze maand werd al bekend dat Besix en City Mall elk één project voor hun rekening zouden nemen. Samen zouden zij in totaal 21 miljoen euro in de bouw investeren. Dat plan heeft de handelsrechtbank van Brussel nu goedgekeurd. “Ik ben blij om te zien dat de ontwikkelaar van het project in Namen zo’n sterk bedrijf als Besix is,” reageerde Maxime Prévot, burgemeester van Namen.

Côté Verre moet een 23.000 vierkante meter groot winkelcentrum worden in de stationsbuurt van het Waalse Namen. Het winkelcentrum Au Fil de l’Eau vestigt zich in het stadscentrum van het Zuid-Belgische Verviers. Dit nieuwe centrum beslaat zo’n 95.000 vierkante meter.

De bouw van beide winkelcentra is enige tijd onzeker geweest vanwege een stoelendans van projectontwikkelaars. Aanvankelijk zou City Mall samen met vastgoedbedrijf Banimmo en L’Immobilière Huon zowel Côté Verre als Au Fils de l’Eau realiseren. Dit liep echter stroef, waarna het project in handen kwam van Urbanove, een samenwerking tussen Besix, Banimmo, Bank Degroof-Petercam en verschillende Waalse overheidsinitiatieven.

au fils de l'eau
côté verre