• Home
  • Nieuws
  • Business
  • R&S Retail wordt definitief FNG; Dieter Penninckx benoemd tot CEO

R&S Retail wordt definitief FNG; Dieter Penninckx benoemd tot CEO

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het is officieel: R&S Retail wordt FNG Group. Ook is Dieter Penninckx goedgekeurd als nieuwe CEO. Dat is woensdag besloten tijdens de aandeelhoudersvergadering.

De voormalig CEO van R&S Retail, Rens van der Schoor, wordt de CFO van de nieuwe modegroep. De Raad van commissarissen wordt tevens aangevuld met retailspecialist Gino van Ossel en oprichter van AS Adventure Emiel Lathouwers, die momenteel beiden niet uitvoerende bestuurders zijn van FNG.

De naamsverandering is het gevolg van de omgekeerde overname van het Belgische FNG op R&S Retail vorig jaar. In maart 2016 werd bekend dat R&S Retail Group het Belgische FNG wilde overnemen . Dat bericht kwam nadat de bedrijven in januari van dat jaar al lieten weten de krachten te bundelen en intensiever samen te werken. In juli deed het bedrijf van Rens van der Schoor een officieel ruilbod, dat op 19 augustus afliep. Aandeelhouders van FNG Group konden hun aandelen inruilen voor R&S Retail-aandelen.Beiden bedrijven realiseren met de omgekeerde overname een gezamenlijke omzet van 500 miljoen euro.

Beeld: Brantano

FNG
R&S retail