• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Puig gaat de beurs op’

‘Puig gaat de beurs op’

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Dries van Noten SS23, Ready to Wear, Paris Fashion Week oktober 2022. Credits: Launchmetrics Spotlight.

De Spaanse mode- en beautygroep Puig, het moederbedrijf van onder meer Dries van Noten, Jean Paul Gaultier, Nina Ricci en Paco Rabanne, betreedt de beurs. Het bedrijf doelt volgens Europa Press op een beursgang in 2024 met een geschatte waardering van 8 miljard euro.

De Spaanse economische en zakelijke krant 'Expansión' meldde donderdag dat het bedrijf diensten van Goldman Sachs en JP Morgan ingehuurd zou hebben om het beursdebuut te begeleiden.

De krant verwacht verder dat de omvang van het aanbod tussen de 25 tot 49 procent van het totale kapitaal van het bedrijf zal liggen. Dit dekt het minimum dat wordt vereist door de nationale commissie voor de effectenmarkt (CNMV) voor bedrijven die de beurs betreden, maar stelt de familie Puig in staat de controle over de groep te behouden.

Volgens de krant reorganiseerde Puig de bedrijfscultuur om al haar bedrijven onder een naamloze vennootschap in te brengen: Puig Brands SA. De oorspronkelijke naam van het moederbedrijf was Puig SL, maar dit soort bedrijven kunnen niet openbaar worden verhandeld, aldus Expansión.

Boekjaar 2022 was een sterk jaar voor Puig. Het bedrijf boekte destijds een recordomzet van 3,6 miljard euro, 40 procent boven het niveau van het voorgaande jaar.

Lees ook:
Dries van Noten
Jean Paul Gaultier
Nina Ricci
Paco Rabanne
Puig