• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Pucci verhuist hoofdkantoor naar Milaan

Pucci verhuist hoofdkantoor naar Milaan

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Italiaans modehuis Emilio Pucci gaat in maart van volgend jaar zijn hoofdkantoor in Florence verhuizen naar Milaan om zo alle werknemers op een plek onder te brengen. Dat meldt FashionNetwork.com.

Het betreft 48 functies op het gebied van ontwerp en commerciële activiteiten, die tot nu toe gevestigd waren in het beroemde Palazzo Pucci in Florence, eigendom van oprichter de Markies Emilio Pucci di Barsento. Wat de plannen zijn voor het oude hoofdkantoor is nog niet bekend, maar de vakbonden zijn al ingelicht.

”Het doel is om effectiever te worden en de operationele synergie te verbeteren,” liet het modehuis weten over de verhuizing en de herstructurering die eraan vooraf ging. De productiefaciliteiten zullen in Bologna gevestigd zijn.

Pucci, sinds 2000 in handen van LVMH, is niet het eerste Italiaanse luxemerk die zich genoodzaakt voelt de onderneming te stroomlijnen, nu dat de omzet in het luxesegment onder druk is komen te staan. De merken Brioni en Roberto Cavalli gingen het kleurrijke Florentijnse merk voor met grootschalige herstructureringen.

Emilio Pucci