• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Primark gaat toch geen personeel ontslaan bij herstructurering Nederland’

‘Primark gaat toch geen personeel ontslaan bij herstructurering Nederland’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Primark-winkel in Rotterdam. Beeld: Primark

Primark lijkt zich bedacht te hebben over het ontslaan van 240 mensen in Nederland, zo blijkt uit een artikel van Nu.nl. David Swann Lassche, country manager Nederland bij Primark, meldt dat het bedrijf geen personeel zal ontslaan bij de herstructurering in Nederland.

Update maandag 23 mei 8:30: Een perswoordvoerder van Primark laat weten dat de voorgenomen structuurwijziging geen betrekking heeft op het personeel, maar alleen op leidinggevenden. Het statement van Primark verduidelijkt dat er geen gedwongen ontslagen zullen zijn. "We garanderen dat de collega's op wie de voorgenomen structuurwijziging betrekking heeft, bij Primark kunnen blijven werken."

“IN de afgelopen maanden hebben we veel gesprekken gevoerd,” aldus Swann Lassche tegen Nu.nl. “Aan de reacties van onze collega’s merkten we dat zij vonden dat we nog niet goed genoeg geluisterd hadden. Daarom zijn we opnieuw met hen in gesprek gegaan en hebben we het sociaal plan nog verder verbeterd.”

De herstructurering in Nederland en de geplande ontslagen zorgden de afgelopen tijd regelmatig voor demonstraties door het personeel van Primark vestigingen. Niet alleen winkelpersoneel maar ook leidinggevenden van de winkels zouden naar verluidt ontslagen worden.

Primark