PVH Corp. is een overeenkomst aangegaan om Gazal Corporation Limited (Gazal) over te nemen. Dit maakt het bedrijf bekend middels een persbericht. In het tweede kwartaal van dit jaar zal het definitieve akkoord worden gegeven.

Gazal is sinds 2014 partner van PVH in Australië (PVH Brands Australia Pty Limited, in het persbericht aangeduid als de JV.) Als de acquisitie wordt voltooid, zal PVH haar joint venture met Gazal overnemen. De JV bezit licenties voor de merken Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Van Heusen, Pierre Cardin, Bracks en Nancy Ganz in Australië, Nieuw-Zeeland en andere delen van Oceanië. De JV genereerde vanaf juli 2018 ongeveer 260 miljoen Australische dollars (omgerekend 163 miljoen euro).

"Ik ben blij dat we tot een overeenkomst zijn gekomen voor een overname. PVH heeft een jarenlange succesvolle zakelijke relatie met onze Australische partner en brengt hen graag onder in de grote PVH-familie," verklaart Emanuel Chirico, voorzitter en CEO van PVH Corp in het persbericht.

Het bedrijf voegt toe dat de geaggregeerde netto-aankoopprijs voor de ongeveer 78 procent van de Gazal-aandelen die worden overgenomen ongeveer 124 miljoen Australische dollars (77 miljoen euro) bedraagt.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN