• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Perry Ellis na miljoenentransactie weer in handen van George Feldenkreis

Perry Ellis na miljoenentransactie weer in handen van George Feldenkreis

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Perry Ellis International Inc., is niet langer een beursgenoteerd bedrijf. Het Amerikaanse sportbedrijf maakt middels een statement wereldkundig na een transactie van 437 miljoen dollar (377 miljoen euro) volledig in handen te zijn van oprichter en directeur George Feldenkreis. Aandeelhouders van Perry Ellis hebben 27,50 dollar per aandeel in contanten uitgekeerd gekregen.

"Ik geloof dat het vermogen van Perry Ellis om te investeren en te innoveren wordt beperkt door de kortetermijndruk die de beurs uitoefent op het bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat Perry Ellis als niet-beursgenoteerd bedrijf beter in staat is te investeren in digitale innovatie, kunstmatige intelligentie en marketing, die onze langetermijnstrategie ondersteunen waardoor de lifestylemerken van het bedrijf wereldwijd kunnen groeien en tegelijkertijd kunnen uitbreiden naar bedrijven met een hogere marge en meer distributiekanalen, " verklaart George Feldenkreis de overgang van een beursgenoteerd bedrijf naar niet-beursgenoteerd onderneming.

Oscar Feldenkreis blijft, als de acquisitie is voltooid werkzaam als Chief Executive Officer. George Feldenkreis, directeur en oprichter van Perry Ellis keert terug en vervult een actieve rol in het management van het bedrijf. Het hoofdkantoor van Perry Ellis blijft gevestigd in Miami, Florida.

Beeld: Facebook Perry Ellis International

George Feldenkreis
Perry Ellis
Perry Ellis International Inc.