Het Italiaanse Pepe Jeans komt in handen van M1. De Libanese groep legt 900 miljoen euro voor het bedrijf neer en heeft daarmee het bod van concurrent Pai aan de kant geschoven. Dat melden diverse media.

Volgens ingewijden is de beslissing al genomen en wordt er momenteel aan de details gewerkt. De officiële aankondiging wordt binnen een dag of twee verwacht.

Er wordt al meer dan zes maanden onderhandeld over de nieuwe eigenaar van het Italiaanse Pepe Jeans. Als laatste twee bieders waren Pai Partners – ook eigenaar van de Nederlandse ondermodeketen Hunkemöller - en de Libanese M1 Group nog in de race. De geruchten gingen al dat er meer dan 800 miljoen euro werd geboden. Dat was opvallend, want de verwachting is dat de winst voor aftrek van belastingen (Ebitda) dit boekjaar uitkomt op 80 miljoen euro.

Pepe Jeans werd in 1973 opgericht door drie broers op Portobello Market in Londen. Het bedrijf is inmiddels aanwezig in meer dan 60 landen, heeft ongeveer dertig winkels en heeft 2.000 werknemers. In het boekjaar dat eindigde in maart 2014 maakte Pepe jeans een omzet van meer dan 500 miljoen euro.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN