Pai en M1 nog in race voor overname Pepe Jeans

De verkoop van Pepe Jeans - het moederbedrijf van jeansmerk Pepe Jeans en het herenmodemerk Hackett London - heeft de laatste fase bereikt. Pai Partners en M1 zijn de favorieten om het Spaanse modebedrijf over te nemen. Momenteel is Pepe Jeans in handen van Torreal, Arta Kapitaal en L Kapitaal. Ook bezit het management een groot deel van de aandelen.

Na meer dan zes maanden bieden, voorstellen indienen en discussiëren zijn het Franse Pai Partners - ook eigenaar van de Nederlandse ondermodeketen Hunkemöller - en de Libanese M1 Group nog in de race om Pepe Jeans te kopen. Naar verluidt hebben de partijen meer dan 800 miljoen euro geboden op het moederbedrijf van de twee modemerken. Opvallend, want verwacht wordt dat de winst voor aftrek van belastingen (Ebitda) dit boekjaar uitkomt op 80 miljoen euro.

Het afgelopen boekjaar, dat eindigde in maart 2014, rapporteerde Pepe Jeans een omzet van 500 miljoen euro en een brutowinst van ongeveer 50 miljoen euro.

Begin vorige maand leek het er nog op dat het Spaanse modeconcern Pepe Jeans in handen zou komen van de koninklijke familie in Quatar. Volgens persbureau Reuters zou de familie 900 miljoen euro over hebben voor het bedrijf. Mayoola, het bedrijf van de tweede vrouw van de voormalige emir, kocht eerder al het Italiaanse modehuis Valantino voor 700 miljoen euro.

Hackett opent in februari flagshipstore in Amsterdam

Michiel Verzaal, sinds anderhalf jaar countrymanager voor Hackett London in Nederland, vertelde vorig jaar aan FashionUnited.nl dat het herenmodemerk Hackett en jeansmerk Pepe Jeans veel verschillen. "Achter de schermen doen we wel gezamenlijk dingen. Zo hebben we in Barcelona ons centraal magazijn. Daar zit bijvoorbeeld ook de financeafdeling voor de groep. De merken zijn totaal verschillend. Pepe Jeans is rauw en blauw, terwijl Hackett staat voor de geklede man. Soms is er wel eens een overlapping met klanten, maar dat is niet standaard. Dat kan eigenlijk alleen als het een heel grote winkel is."

Volgende maand moet Hackett de deuren openen van de eerste Nederlandse winkel de deuren openen in de PC Hooftstraat in Amsterdam. Het gebouw op nummer 117 is 300 vierkante meter groot.

Foto: Hackett London

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN