OVS versnelt hernoeming Charles Vögele-winkels

De Italiaanse warenhuisketen OVS, die eind vorig jaar het verlieslijdende Charles Vögele overnam, heeft besloten om het ombouwen van de Charles Vögele-winkels in Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië en Hongarije te vervroegen. Dat heeft OVS-CEO Stefan Beraldo bekendgemaakt. Het ombouwen, en daarmee ook het hernoemen tot OVS-winkels, moet volgend jaar worden voltooid.

“Begin 2018 zullen we met de hernoeming van 120 winkels in Oostenrijk beginnen,” verklaarde Beraldo tegenover de Italiaanse zakenkrant Sole 24 Ore. In Slovenië heeft OVS reeds elf Charles Vögele-vestigingen omgevormd tot OVS-winkels en aankomende zomer wordt ook begonnen met het ombouwen van 150 winkels in Zwitserland.

Met de overname hoopt OVS haar omzet met 400 miljoen euro te kunnen verhogen tot meer dan 2 miljard euro, zo stelt Beraldo. Daarbij wil het beursgenoteerde bedrijf zich met name gaan richten op buitenlandse expansie. Volgens de directeur groeit OVS momenteel sneller dan haar concurrenten H&M en Inditex.

OVS nam Charles Vögele afgelopen november over. Dit deed het bedrijf samen met Retail Sempione, dat voor 35 procent eigenaar is van de modeketen, in samenwerking met twee andere partijen. Dankzij Sempione Retail verwerft OVS nu 82,62 procent van Charles Vögele. Reden voor de overname waren de slechte resultaten die het Zwitserse modebedrijf al enige jaren op rij boekte. OVS nam de winkels in de Nederlandse, Belgische en Duitse markt niet over, maar de retailer heeft inmiddels kopers gevonden voor haar filialen in die landen.

Beeld: Charles Vögele Nederland Facebook