• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Overname van Capri Holdings door Tapestry stuit op verzet van Amerikaanse mededingingsautoriteit

Overname van Capri Holdings door Tapestry stuit op verzet van Amerikaanse mededingingsautoriteit

Door Diane Vanderschelden

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Michael Kors winkel, het belangrijkste merk in de portfolio van Capri Holdings, in Wenen, Oostenrijk. Credits: Michael Kors

Het lot van Capri Holdings, het moederbedrijf van Michael Kors, hangt af van de uitkomst van een procedure bij de Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse mededingingsautoriteit. Deze heeft bezwaar gemaakt tegen de voorgenomen overname van Capri Holdings door Tapestry voor een bedrag van 8,5 miljard dollar (ongeveer 7,63 miljard euro).

Volgens de FTC zou de fusie van de merken Coach en Kate Spade, die samen met Michael Kors eigendom zijn van de multinationale holding Tapestry, leiden tot een dominante gigant op de markt voor betaalbare luxe handtassen. Een quasi-monopolie dat het gefuseerde bedrijf in staat zou stellen om de prijzen naar eigen goeddunken te bepalen, wat hoogstwaarschijnlijk zou leiden tot hogere prijzen voor de consument.

"De voorgenomen fusie dreigt miljoenen Amerikaanse consumenten de voordelen te ontnemen van de directe concurrentie tussen Tapestry en Capri, die zich onder meer uitstrekt tot prijzen, kortingen en speciale aanbiedingen, innovatie, design, marketing en reclame", aldus de FTC. "De overname dreigt ook de prikkel voor beide bedrijven weg te nemen om te concurreren met werknemers, en zou negatieve gevolgen kunnen hebben voor de lonen en salarissen, evenals de secundaire arbeidsvoorwaarden." Na de overname zouden Tapestry en Capri samen wereldwijd ongeveer 33.000 mensen in dienst hebben.

Tijdens het proces, dat over de toekomst van de overname zou kunnen beslissen, traden verschillende leidinggevenden van beide bedrijven op, waaronder Michael Kors zelf. De gerenommeerde modeontwerper sprak over de geschiedenis van zijn merk, de huidige uitdagingen en de intense concurrentie in de handtassenbranche.

Kors benadrukte de felle concurrentie op de markt en noemde rivalen als Ralph Lauren, Louis Vuitton en zelfs grote winkelketens zoals Target. Hij erkende ook de moeilijkheden waar zijn merk mee te kampen had, waaronder dalende verkoopcijfers en de noodzaak om zichzelf opnieuw uit te vinden.

De FTC stelt dat de fusie de concurrentie zou verminderen en Tapestry de mogelijkheid zou geven om de prijzen te verhogen. Beide bedrijven verdedigen de overname en beweren dat dit de consument ten goede zou komen, omdat het een sterker en innovatiever bedrijf zou creëren.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.FR. Dit artikel is vertaald met behulp van een AI-tool genaamd Gemini 1.5. .

FashionUnited gebruikt AI taaltools om het vertalen van (nieuws)artikelen te versnellen en de vertalingen te proeflezen om het eindresultaat te verbeteren. Dit bespaart onze menselijke journalisten tijd die ze kunnen besteden aan onderzoek en het schrijven van eigen artikelen. Artikelen die met behulp van AI zijn vertaald, worden gecontroleerd en geredigeerd door een menselijke bureauredacteur voordat ze online gaan. Als je vragen of opmerkingen hebt over dit proces, stuur dan een e-mail naar info@fashionunited.com.

De vertaling is vervolgens geredigeerd door Sylvana Lijbaart.

Lees ook:
Miljardenovername: Grote Amerikaanse modegroepen Tapestry en Capri Holding gaan samen verder
Capri Holdings
Capri Holdings Limited
Tapestry