• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Outdoorretailer A.S. Adventure start met tweedehands voor kinderkleding

Outdoorretailer A.S. Adventure start met tweedehands voor kinderkleding

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Jack Wolfskin kindermode. Credits: A.S. Adventure

Belgische retailer A.S. Adventure start met ‘Second Life’, een tweedehandsaanbod voor kinderen. De collectie is te vinden in de winkels in Gent, Meise, Drogenbos, Schoten en Hognoul.

De tweedehandscollectie bestaat voornamelijk uit outdoorjassen en fleeces ‘waar kinderen zijn uitgegroeid, maar die nog wel in uitstekende staat verkeren’, aldus het persbericht. “ Voor A.S.Adventure is de tweedehandscollectie een volgende logische stap in het duurzaam verhaal van de Belgische retailer waarbij ze al jaren de impact van hun producten proberen te verlagen en bijdragen aan een circulaire economie.”

Items konden ingeleverd worden bij A.S. Adventure tussen 4 oktober en 6 november. Het gaat om producten van merken die de retailer ook in het assortiment heeft. Na het inleveren van een item wordt een kwaliteitscheck gedaan en wanneer goedgekeurd wordt, krijgt de inleveraar een tegoedbon.

“We beginnen bewust klein, met een aanbod van enkel jassen en fleeces voor kinderen. We kiezen voor die producten omdat we sterk geloven dat ze lang kunnen meegaan, maar je kind er snel uitgroeit”, aldus Claudia Verswyver van A.S. Adventure. “De aankoop van een goede jas of fleece is vaak een investering, en dan is het fijn als je het na gebruik kan inruilen voor een tegoedbon - en er bovendien nog iemand anders mee pleziert. Doordat we klein beginnen, kunnen we experimenteren, leren, investeren, bijsturen en groeien. Dit is voor ons een duurzame manier om dit soort initiatieven op te zetten.”

A.S.Adventure
Kindermode
Tweedehands