• Home
  • Nieuws
  • Business
  • OTB overweegt overname Paula Cademartori

OTB overweegt overname Paula Cademartori

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

OTB Group, het moederbedrijf van Diesel, Maison Margiela, Marni en Viktor & Rolf, blijft druk op zoek naar nieuwe merken en heeft zijn oog laten vallen op het hoogwaardige Milanese accessoiremerk Paula Cademartori. Dat meldt Women’s Wear Daily.

Het bericht dat OTB al in een vergevorderd stadium van onderhandelingen met Paula Cademartori verkeerde werd voor het eerst gemeld door het Italiaanse financieel dagblad Il Sole 24 Ore. Een woordvoerder voor OTB bevestigde dat het bedrijf regelmatig op zoek is naar ‘interessante merken voor de groep’ en ‘een aantal kansen beoordeeld’, maar zei dat er nog niets definitiefs te melden viel.

Visie van alternatieve luxe

OTB, oftewel Only The Brave - het bedrijf van Diesel eigenaar Renzo Rosso - werd vorig jaar voor 100 procent eigenaar van Marni. Het bedrijf had al sinds 2012 een meerderheidsbelang in het Italiaanse luxemerk. Rosso zei destijds over Marni “Het is een merk dat onze visie van alternatieve luxe volledig weerspiegelt, met een unieke creativiteit en een ongelofelijk potentieel voor verdere ontwikkeling.”

Hetzelfde geldt voor Paula Cademartori. De tassen en schoenen van het merk zijn speels, vrouwelijk, kleurrijk en opvallend, en worden graag door fashionista’s en modekenners gedragen. Het merk is in ons land via de luxe webshops Farfetch.com en Net-a-porter.com verkrijgbaar.

OTB boekte in 2015 een nettowinst van 3,5 miljoen euro op een omzet van 1,59 miljard euro. De groep is naast de bovengenoemde merken ook eigenaar van modeproducenten Staff International en Brave Kid.

Foto: Paula Cademartori website

OTB
Paula Cademartori