• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Opmerkelijk: consumentenvertrouwen positief, ‘sterkste stijging ooit’

Opmerkelijk: consumentenvertrouwen positief, ‘sterkste stijging ooit’

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Aygin Kolaei/FashionUnited

De Nationale Bank België maakte vandaag het rapport van de maandelijkse consumentenenquête bekend. Hieruit blijkt dat de vertrouwensindicator met tien punten is gestegen en voor het eerst sinds jaren boven de min scoort. Dit zou de grootste stijging ooit moeten zijn volgens de Nationale Bank België.

Het is voor het eerst sinds oktober 2018 dat het consumentenvertrouwen terug in de plus scoort.

De vertrouwensindicator komt uit op vier punten boven nul. Het herstel is te danken aan positieve ontwikkelingen van werkloosheid in de volgende twaalf maanden en aan betere vooruitzichten voor de algemene economische situatie in België, zo is te lezen. De verwachtingen van gezinnen over de situatie op de arbeidsmarkt en de economie algemeen verbeteren aanzienlijk. Ook de spaarvooruitzichten worden gunstiger. De verwachtingen op persoonlijk vlak bleken van de consumenten over hun financiële situatie ongewijzigd.

De enquête is van 3 tot 17 mei 2021 afgenomen. Uit het rapport is op te maken dat het vertrouwen al voor de aankondiging van de overspoelende maatregelen op 11 mei was hersteld voor komende zomer.

Consumentenvertrouwen
Nationale Bank België