• Home
  • Nieuws
  • Business
  • CEO Vinted hoopt dat het bedrijf 100 miljard euro waard wordt

CEO Vinted hoopt dat het bedrijf 100 miljard euro waard wordt

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Vinted is een van de meest bezochte websites in Frankrijk. Credits: Courtesy of Vinted

Online platform Vinted zet in op groei. Het bedrijf hoopt 100 miljard euro waard te worden. Dit laat CEO Thomas Plantenga weten aan MT/Sprout.

Plantenga hoopt van Vinted een bedrijf te maken ter waarde van 100 miljard euro. Een stap in de richting van zijn visie zou een uitbreiding zijn van nieuwe productcategorieën, zo deelt hij. Zo worden er via het platform niet alleen mode verkocht, maar ook tweedehands speelgoed en interieurartikelen.

Daarnaast wil Plantenga een 'ecosysteem' ontwikkelen, vergelijkbaar met Amazon en Google. Over de laatstgenoemde online gigant geeft hij als voorbeeld: “Google is een perfect voorbeeld – begonnen als zoekmachine, nu bestaat de hele eerste pagina van mijn telefoon uit Google-apps.”

Vinted zet in op groei

Vinted is winstgevend geworden in het boekjaar 2023. Het online platform sprong van een verlies van 20,4 miljoen euro naar een winst van 17,8 miljoen euro. De omzet van Vinted komt neer op 596,3 miljoen euro, een stijging van 61 procent ten opzichte van een boekjaar eerder.

Een woordvoerder van Vinted legt aan FashionUnited uit dat de omzet een combinatie is van kosten voor kopersbescherming, optionele push-functies voor Vinted-leden om items meer zichtbaarheid te geven, en advertentie-inkomsten die in de apps en op de website te zien zijn.

Vinted heeft vandaag meer dan 100 miljoen geregistreerde leden in 22 markten.

Editor’s note: dit artikel is na publicatie aangepast.

Lees ook:
Tweedehands
Vinted