• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Onderzoek: Het aantal thuiswerkuren is verdubbeld vergeleken met situatie voor coronapandemie

Onderzoek: Het aantal thuiswerkuren is verdubbeld vergeleken met situatie voor coronapandemie

Door Eugenia Melissen Ferrer

loading...

Business

Beeld: Pexels

Het aantal uren dat mensen thuiswerken is verdubbeld vergeleken met de situatie voor de coronapandemie. Dat concludeert het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) na onderzoek.

Waar mensen in 2019 nog gemiddeld 3 uur per week vanuit huis werkten, is dat aantal nu 6,5 uur. Zo'n 2000 respondenten beantwoordden in mei de vragen van het KiM over thuiswerken. De respondenten verwachtten in de toekomst gemiddeld zo'n 6 uur per week thuis te zullen werken en denken iets vaker naar kantoor te gaan dan ze dit voorjaar deden.

De groep die vaker thuiswerkt heeft meestal een kantoor- of managementfunctie, is hoger opgeleid en reist met het openbaar vervoer naar hun werk. Ongeveer de helft van alle respondenten die tussen oktober 2019 en mei 2022 zijn ondervraagd, laat weten niet thuis te kunnen werken vanwege de aard van de werkzaamheden. Dinsdagen en donderdagen blijven de meest populaire dagen om op kantoor te werken.

Het vervoermiddel om naar het werk te komen blijft grotendeels hetzelfde als voor corona, maar de fiets heeft iets aan populariteit gewonnen. Dit komt volgens het onderzoek voor een groot deel door de populariteit van de e-bike.

Het KiM levert informatie over mobiliteit aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Coronavirus