• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Onderhandelingen overname 3Suisses door Domoti gestart

Onderhandelingen overname 3Suisses door Domoti gestart

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Voor voormalig postorderbedrijf 3Suisses breekt mogelijk binnenkort een nieuw tijdperk aan. Moederbedrijf 3SI zou aan het onderhandelen zijn met e-commercegroep Domoti over een mogelijke overname van 3Suisses Frankrijk, dat onlangs werd omgedoopt tot Livelle, en 3Suisses België. Dat melden diverse media, waaronder de Franse krant Le Monde.

Domoti, dat is gevestigd in Rijssel, nam eerder al huislinnenmerk Becquet over van 3SI, en nu zouden de onderhandelingen dus betrekking hebben op het bekende postorderbedrijf. Het bedrijf is voornamelijk gespecialiseerd in de verkoop van producten voor senioren via catalogi en het internet.

“De voltooiing van deze transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2017 plaatsvinden,” stelt 3SI. Het bedrijf benadrukt daarnaast dat het sluiten van de overeenkomst geen gevolgen zal hebben voor de werknemers van 3Suisses. Enkele maanden geleden werd door eigenaar Otto al een honderdtal banen geschrapt binnen 3SI, en tussen 2009 en nu gaat het zelfs om een duizendtal banen. In 2014 stopte 3Suisses met het verspreiden van de catalogus waar het bedrijf om bekend stond, om zich enkel nog te richten op e-commerce. Het heeft zijn vruchten tot op heden echter niet afgeworpen: de afgelopen jaren is het bedrijf steevast verlieslijdend geweest.

Beeld: 3Suisses Facebook

3Suisses
Domoti
Otto