• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzetten en netto inkomen weer omhoog bij Footlocker Inc

Omzetten en netto inkomen weer omhoog bij Footlocker Inc

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na dalingen in het eerste kwartaal, rapporteert Footlocker, Inc. nu een plus bij de omzet en het netto inkomen in het tweede kwartaal. Dit blijkt uit de gerapporteerde cijfers van het bedrijf.

In het tweede kwartaal steeg de omzet met 4,8 procent naar 1,782 miljard dollar (1,5 miljard euro). Het netto inkomen kwam neer op 88 miljoen dollar (75 miljoen euro) waar dit vorig jaar in dezelfde periode nog 51 miljoen dollar (43 miljoen euro) was. “Onze resultaten reflecteren het werk dat we doen op verschillende fronten om het bedrijf beter te positioneren om te slagen in deze snel veranderende retail omgeving,” aldus Richard Johnson CEO van Footlocker, Inc. in het verslag. “We blijven positief dat het verbeteren van onze leveringen van producten en de diepte in premium stijlen ons zal helpen sterke omzetten te draaien bij een gelijk aantal winkels in het tweede halfjaar van 2018.”

De omzet in het eerste halfjaar van dit boekjaar komt neer op 3,807 miljard dollar (3,2 miljard euro) dankzij een stijging van 2,8 procent. Het netto inkomen komt aan het einde van de zes maanden neer op 253 miljoen dollar (217 miljoen euro) in vergelijking met 231 miljoen dollar (198 miljoen euro) in het eerste halfjaar van 2017.

Foot Locker, Inc. heeft in Europa 636 winkels. In het portfolio van de groep bevinden zich Foot Locker, Champ Sports, Eastbay, Lady Foot Locker, Kids Foot Locker, Footaction, Runners Point, Sidestep en Six:02.

Footlocker
footlocker inc