New Look Retail Group Limited maakte bekend over het eerste kwartaal dat eindigde op 27 juni 2015 een omzetstijging van 4,3 procent te hebben geboekt. De totale omzet bedroeg hiermee 369,8 miljoen pond, wat neerkomt op 515 miljoen euro.

Vooral het internet bood het Britse bedrijf veel kansen: de opbrengst van online aankopen steeg met maar liefst 38,7 procent, terwijl de omzet van de verkoop via andere websites steeg met 27 procent. Verder steeg de verkoop via de mobiele site nog eens met 97 procent.

Eerder dit jaar werd New Look voor 780 miljoen pond (1,1 miljard euro) overgenomen door het Zuid-Afrikaanse investeringsbedrijf Brait, wat ervoor zorgde dat New Look een netto verlies van 73,7 miljoen pond (103 miljoen euro) leed. CEO Anders Kristiansen ziet de toekomst van zijn bedrijf echter rooskleurig in, omdat de groei in Groot-Brittannië er bemoedigend uitzag en ook de recente winkelopeningen in China een succes waren gebleken. ‘’Deze sterke resultaten laten New Look’s continue vooruitgang zien in een kwartaal waarin we van eigenaar zijn veranderd en er een herfinanciering van het bedrijf heeft plaatsgevonden,’’ aldus Kristiansen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN