• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzetdaling van 9 procent voor Bonprix in boekjaar 22/23

Omzetdaling van 9 procent voor Bonprix in boekjaar 22/23

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het managementteam van Bonprix. Beeld via Bonprix.

Modebedrijf Bonprix heeft het boekjaar 2022-2023 afgesloten met een omzet van 1,76 miljard euro. Dit komt overeen met een daling van 9 procent ten opzichte van een boekjaar eerder, zo blijkt uit de financiële update.

Bonprix meldt dat de omzetdaling wordt toegeschreven aan het terugtrekken uit de Russische markt. Een geschatte omzet van 60 miljoen euro ging hierdoor verloren. “Het leidde tot aanzienlijke buitengewone lasten en deed de totale omzet van de Bonprix-groep met ongeveer 3 procent dalen. Bovendien werden de activiteiten in de thuis- en kernmarkt Duitsland gekenmerkt door terughoudendheid van de consument, wat eveneens tot een daling van de omzet leidde,” aldus het statement.

Bonprix geeft aan dat Nederland een van de elf landen is waarin het bedrijf in het boekjaar groei heeft gezien. Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en Zweden lieten alleen een ‘eencijferige groei’ zien. Dit kan dus variëren van een groei van 1 procent tot een groei van 9 procent.

Waar thuis- en kernmarkt Duitsland in het boekjaar 2022-2023 nog een omzetdaling kende, schrijft Bonprix nu een positieve ontwikkeling en de eerste tekenen van herstel te zien in het land sinds de start van het nieuwe boekjaar.

Bonprix