• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Vince Holding Corp. daalt niet alleen door verkoop Rebecca Taylor

Omzet Vince Holding Corp. daalt niet alleen door verkoop Rebecca Taylor

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Vince

Vince Holding Corp. behaalde in het tweede kwartaal van 2023 een netto omzet van 69,4 miljoen dollar (64,7 miljoen euro), zo blijkt uit het kwartaalverslag van het bedrijf. De omzet daalde daarmee met 22 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De daling wordt volgens het rapport voornamelijk veroorzaakt door de eerder aangekondigde afbouw van de Rebecca Taylor-activiteiten en “in mindere mate” door een daling van de omzet van het merk Vince. De omzet bij Vince nam met 14,3 procent af, terwijl de gecombineerde omzet van het segment Rebecca Taylor en Parker kromp met 98,7 procent.

In totaal daalde de opbrengst uit de groothandelsactiviteiten met 22 procent tot 36,4 miljoen dollar (33,9 miljoen euro). De DTC activiteiten krompen met 3,7 procent en brachten 32,9 miljoen dollar (30,7 miljoen euro) op.

De brutowinst daalde lichtjes ten opzichte van het voorgaande jaar, van 36,4 miljoen dollar (33,9 miljoen euro) vorig jaar naar 32,3 miljoen dollar (30 miljoen euro) dit jaar. Het operationele verlies van het tweede kwartaal vorig jaar (van 5,2 miljoen dollar, 4,8 miljoen euro) werd echter omgezet tot een winst van 32,9 miljoen dollar (30,7 miljoen euro).

CEO Vince Jack Schwefel refereerde naar het tweede kwartaal als een “belangrijk hoofdstuk” voor het bedrijf. “We hebben de eerder aangekondigde transactie met Authentic Brands Group succesvol afgerond en hebben snel actie ondernomen om onze balans te versterken. (...) Onze verkoopprestaties in het tweede kwartaal werden beïnvloed door de aanhoudende macro-gerelateerde tegenwind en door onze strategische beslissing om ons terug te trekken uit de grootschalige off-price activiteiten nu onze voorraadbalans is genormaliseerd ten opzichte van vorig jaar.”

“We zijn bemoedigd door de verbetering van de trend in ons direct-to-consumer kanaal gedurende de periode en hebben dit momentum vastgehouden nu we het begin van het derde kwartaal zijn ingegaan”, vervolgt hij. “We blijven van mening dat we goed gepositioneerd zijn om onze initiatieven uit te voeren en onze doelstellingen te behalen."

Rebecca Taylor
Vince
Vince Holding Corp