Waar in het eerste halfjaar nog een omzetgroei van 3,5 procent werd genoteerd bij Ted Baker Plc, is in het derde kwartaal de omzet nagenoeg gelijk gebleven. Het bedrijf zag de omzet met 0,2 procent afnemen. Afgelopen zondag, net nadat het kwartaal was afgelopen, kwamen beschuldigingen naar buiten over oprichter Ray Kelvin.

De lichte afname werd veroorzaakt door een daling in het groothandels kanaal, hier daalde de omzet met 6,5 procent dankzij een verandering van leveringen. In de retail werd een omzetplus gerealiseerd van 2,3 procent en de online verkoop steeg met 18 procent.

Exacte omzetcijfers worden niet gedeeld in het verslag van het derde kwartaal. Vorig jaar behaalde Ted Baker Plc een omzetgroei van 7,3 procent in het derde kwartaal. In Groot-Brittannië, Europa en de oostkust van Amerika had het merk te maken met de invloed van weersomstandigheden die niet bij het seizoen pasten.

Sinds de beschuldigingen aan het adres van Kelvin naar buiten zijn gekomen zondag, is de aandeelprijs met een vijfde gedaald, zo meldt The Guardian. Kelvin wordt beschuldigd van het ‘dwingen tot knuffelen’, ‘seksuele suggesties’ en het ‘strelen van mensen hun nek’. Een onafhankelijk onderzoek is opgestart naar de beschuldigingen, zo bevestigt Ted Baker Plc in een persbericht.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN