• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Next Plc 5,4 procent hoger in eerste helft boekjaar, winstverwachting stijgt

Omzet Next Plc 5,4 procent hoger in eerste helft boekjaar, winstverwachting stijgt

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Next Plc

De omzet van webretailer Next Plc is in de eerste zes maanden van 2023 gestegen met 5,4 procent, naar ruim 2,6 miljard pond (omgerekend drie miljard euro). De winst voor belastingen steeg met 4,8 procent naar 420 miljoen pond (485 miljoen euro). Voor het hele jaar heeft Next de winstverwachting verhoogd.

Aanvankelijk verwachtte Next Plc in het huidige boekjaar een winst voor belastingen van 845 miljoen pond (976 miljoen euro) te boeken, maar de verwachting is inmiddels dat die uitkomt op 875 miljoen pond (ruim 1 miljard euro). Dat zou een half procent hoger zijn dan in het vorige boekjaar. Next voorspelde in eerste instantie trage verkopen in de eerste helft van het boekjaar, maar die pakten beter uit dan gedacht. Ook de kosten vielen mee.

Next Plc verwacht uitzonderlijke inkomsten van 110 miljoen pond (127 miljoen euro) dit jaar dankzij de acquisitie van modelabel Reiss in 2022. In dat label heeft Next Plc een meerderheidsbelang. In het voorjaar leek het er even op dat Next Reiss mogelijk weer van de hand zou doen, maar begin deze maand verhoogde Next juist het eigen aandeel in Reiss van 51 procent naar 72 procent.

Next PLC