• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Hugo Boss AG blijft stijgen in derde kwartaal, passeert omzetgrens van 4 miljard in hele boekjaar

Omzet Hugo Boss AG blijft stijgen in derde kwartaal, passeert omzetgrens van 4 miljard in hele boekjaar

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Boss flagship store in Ginza, Tokyo

Hugo Boss AG bewandelt zijn groeipad verder door en behaalt een omzet van 1,03 miljard euro in het derde kwartaal van boekjaar 2023, zo blijkt uit het kwartaalverslag van het Duitse bedrijf. De omzet staat gelijk aan een groei van 15 procent. Naast de omzet zit ook het nettoresultaat opnieuw in de lift.

De Duitse modegroep ziet een groei binnen al zijn merken. Zo behaalt Boss Menswear een omzetplus van 12 procent en sleept tegelijkertijd de meeste omzet binnen: 786 miljoen euro. Boss Womenswear is goed voor 73 miljoen euro en noteert een groei van 24 procent. Hugo groeit dit kwartaal het hardst met een plus van 25 procent. De omzet van dit merk bedraagt 169 miljoen euro.

Het zal geen verrassing zijn, maar de thuismarkt van Hugo Boss is nog steeds de grootste afzetmarkt. De EMEA-regio (Europa het Midden-Oosten en Afrika) is goed voor 653 miljoen euro omzet. Deze regio schrijft een omzetplus van 12 procent op. Amerika groeit dit kwartaal het hardst met 22 procent naar een omzet van 228 miljoen euro. Asia-Pacific haalt 120 miljoen euro binnen en groeit 8 procent.

Wat het eindresultaat betreft groeit Hugo Boss naar een nettowinst van 63 miljoen euro. Dat is vijf procent meer dan een jaar eerder. Door deze positieve resultaten bevestigt de Duitse modegroep ook de verwachte resultaten voor het gehele boekjaar te behalen. Zo zal het de omzetgrens van 4 miljard euro passeren en zal het ebit groeien tussen de 20 en 25 procent.

Boss
Hugo
Hugo Boss
Hugo Boss AG