• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Geox blijft afnemen in eerste negen maanden

Omzet Geox blijft afnemen in eerste negen maanden

Door Caitlyn Terra

14 nov. 2018

Business

De omzetdaling Bij Geox S. p.A. uit het eerste halfjaar heeft verder doorgezet in de cijfers van de eerste negen maanden. Het bedrijf, gespecialiseerd in schoenen, zag de omzet afnemen met 8,2 procent bij huidige wisselkoersen naar 672,4 miljoen euro.

De afname wordt voornamelijk veroorzaakt door de moeilijke marktomstandigheden, aldus Geox in het verslag. Ook spelen de optimalisatie van het monobrand winkel netwerk, veranderingen in het groothandelskanaal en de ongunstige weersomstandigheden mee zo meldt het bedrijf.

“In een industrie die op dit moment ontzettende uitdagende omstandigheden ervaart, is het niet genoeg om gewoon door te gaan met ons recent gelanceerde plannen - plannen die voornamelijk gericht zijn op het verbeteren van efficiëntie en kostenreductie,” aldus Matteo Mascazzini, de CEO van Geox S.p.A, in het verslag. “Om onze toonaangevende rol weer terug te krijgen, moeten we investeringen in de toekomst versnellen en het businessmodel ontwikkelen zodat we de vraag van de markt en consumenten kunnen beantwoorden in een markt die op hoog tempo blijft veranderen.”

Omzetdaling Geox S.p.A. zet door in eerste negen maanden

De eigen winkels van Geox, zowel franchise als DOS, noteerden een omzetdaling van 10,5 procent bij gelijke wisselkoersen. Het segment behaalde een omzet van 340 miljoen euro. Vooral bij de franchisers werd minder omzet gedraaid, 27.3 procent minder. Deze daling werd voornamelijk veroorzaakt door de rationalisering van het winkelnetwerk, aldus Geox in het bericht. Omzet die gedraaid werd in de groothandel komt neer op 332 miljoen euro door een daling van 5,8 procent.

Omzet in Europa, Italië uitgezonderd, liep terug met 8,7 procent naar 290 miljoen euro. De omzet in het gebied werd voornamelijk beïnvloed door het weer en de rationalisering van de winkels, 24 winkels verdwening uit het netwerk in de eerste negen maanden. Italië zag door dezelfde omstandigheden de omzet met 10,6 procent teruglopen naar 198 miljoen euro. In Noord-Amerika werd de grootste daling genoteerd, 14,7 procent. In het gebied werd een omzet van 37,4 miljoen euro behaald. De daling werd voornamelijk veroorzaakt door slechte resultaten in de groothandel. De andere landen waar Geox actief in is, behaalden een gezamenlijke omzet van 145 miljoen euro door een afname van 1,8 procent.

Beeld: Geox Facebook

GEOX
Geox S.p.A