• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet en winst PVH Corp opnieuw omhoog in Q2

Omzet en winst PVH Corp opnieuw omhoog in Q2

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Calvin Klein en Tommy Hilfiger hebben de omzet en winst van moederbedrijf PVH Corp opnieuw omhoog weten te halen. Het New Yorkse modeconcern boekte in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar een omzet van 1,63 miljard dollar (1,4 miljard euro), een stijging van 4 procent ten opzichte van vorig jaar. De winst steeg met 4,4 procent naar 119,8 miljoen dollar (106,3 miljoen euro).

”Onze goede prestaties overtroffen tot nu toe onze verwachtingen en toonden ons vermogen om te voldoen aan ons plan voor 2016, ondanks de uitdagende macro-economische markt,” aldus Emanuel Chirico, voorzitter en CEO van PVH Corp, in een verklaring. “We zagen een sterke groei van Calvin Klein en Tommy Hilfiger en onze groothandelsactiviteiten in Noord-Amerika, maar toch voelen we nog steeds de druk van de zwakkere consumentenbestedingen in de internationale winkels van beide merken.”

De omzet van Calvin Klein steeg in het tweede kwartaal met 12 procent naar 726 miljoen dollar (644 miljoen euro). Ook Tommy Hilfiger deed het goed met een omzetstijging van 6 procent naar 860 miljoen dollar (763 miljoen euro). De zwakste schakel was dochterbedrijf Heritage Brands, dat de omzet met 14 procent zag dalen naar 347 miljoen dollar (308 miljoen euro).

Voor het volledige boekjaar verwacht PVH een winst per aandeel van tussen de 6.55 dollar (5,80 euro) en 6.65 dollar (5,90 euro). In het derde kwartaal verwacht de modegroep uit te komen op een winst per aandeel van tussen de 2,35 dollar (2,08 euro) en 2,40 dollar (2,13 euro).

Beeld: Calvin Klein Facebook

Calvin Klein
Heritage Brands
PVH Corp
Tommy Hilfiger