• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Boohoo Group Plc daalt harder dan verwacht in eerste halfjaar 2024

Omzet Boohoo Group Plc daalt harder dan verwacht in eerste halfjaar 2024

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Boohoo Group Plc

Boohoo Group Plc, het moederbedrijf van onder meer Boohoo, PrettyLittleThing en Oasis, ziet zijn omzet in het eerste halfjaar van boekjaar 2024 verder dalen. De omzet strijkt met een daling van 17 procent neer op 729,1 miljoen pond, omgerekend 840,1 miljoen euro.

De omzetdaling is hoger dan Boohoo had verwacht. Het bedrijf verwachtte namelijk een omzetdaling tussen de 10 en 15 procent. Geografisch gezien daalt Boohoo’s omzet op de Britse markt het hardst. De omzet bedraagt hier 441,3 miljoen pond (508,4 miljoen euro) en ligt 19 procent lager, in vergelijking met een jaar eerder. De omzet in de Verenigde Staten daalde met 11 procent. Europa noteert een omzetdaling van 16 procent. Hier werden de prestaties beïnvloed door de omrekening naar jaarbasis ten opzichte van sterke vergelijkende cijfers voor de groothandel met nieuwe partners die de eerste helft van het vorige boekjaar werden aangenomen.

Het aangepaste ebit (het resultaat voor belastingen) duikt in het rood. Boohoo noteert hier een verlies van 3,9 miljoen pond (4,5 miljoen euro) in het eerste halfjaar van 2024. Een jaar eerder schreef het bedrijf nog een winst van 9,6 miljoen pond (11 miljoen euro).

Het Britse bedrijf schreef na een winstgevend 2022 rode cijfers in boekjaar 2023. Het verlies voor belastingen kwam uit op 90,7 miljoen dollar (104 miljoen euro). Ook de omzet nam toen weer af. Deze liep met 11 procent terug naar een bedrag van 1,77 miljard pond, omgerekend zo’n 2 miljard euro.

Boohoo bouwt aan het terugkeren naar groei en winstgevendheid en wist al de resultaten hiervan nog niet terug te zien zijn in het eerste halfjaar. Bovendien verliep het herstel van de volumes ‘langzamer dan verwacht’, zo staat in het rapport. Daarom verwacht Boohoo nu dat de omzet voor het gehele boekjaar tussen de 12 en 17 procent zal dalen.

Boohoo
Boohoo Group PLC