• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet bij VF-spinoff Kontoor Brands loopt met 8 procent terug

Omzet bij VF-spinoff Kontoor Brands loopt met 8 procent terug

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Kontoor Brands, Inc. heeft in het tweede kwartaal de omzet terug zien lopen met 8 procent, zo blijkt uit het kwartaalverslag. De eigenaar van Wrangler en Lee rapport pas voor de tweede keer los de resultaten van oud moederbedrijf VF Corp.

De omzet kwam neer op 610 miljoen dollar (544,8 miljoen euro). De daling wordt door Kontoor Brands voornamelijk aan drie factoren toegeschreven. Allereerst noemt het de nasleep van ‘het faillissement van een grote retailer in de Verenigde Staten in het vierde kwartaal van 2018’. Daarnaast wordt gewezen op activiteiten om een ‘slecht presterend land in Europa te verlaten’ en de verandering van het businessmodel in bepaalde markten. Ook speelden wisselkoersen het Amerikaanse bedrijf parten.

Bij Wrangler daalde de omzet met 8 procent naar een bedrag van 364 miljoen dollar (325 miljoen euro). Lee behaalde een omzet van 207 miljoen dollar (184,8 miljoen euro) door een daling van 5 procent. Ondanks de dalingen binnen Kontoor Brands geeft het bedrijf aan dat de resultaten in de lijn der verwachting liggen en dat het nog steeds op schema ligt met het gestelde plan.

Kontoor Brands Inc
Lee
Wrangler