• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet bij Geox loopt terug in eerste halfjaar

Omzet bij Geox loopt terug in eerste halfjaar

Door Caitlyn Terra

1 aug. 2018

Ook Geox S.p.A. heeft last gehad van het slechte weer in het eerste kwartaal, zo blijkt uit het halfjaarverslag. Het bedrijf zag in de eerste zes maanden de omzet afnemen met 8,2 procent naar 414,1 miljoen euro.

De slechte start in het eerste kwartaal werd vanaf april omgezet in een positieve trend en ook met de start van de uitverkoop in juli zag het bedrijf positieve resultaten. In het tweede kwartaal steeg de omzet met 10,6 procent, aldus het verslag. Het was echter niet genoeg om een omzetplus te realiseren. Ook het EBITDA nam af van 41,2 miljoen euro in het eerste halfjaar van vorig jaar, naar 27,3 miljoen euro in de eerste zes maanden van het huidige financiële boekjaar.

In de groothandel nam de omzet met 5,4 procent af naar een bedrag van 191 miljoen euro. Geox S.p.A. wijt deze afname aan een selectieve aanpak met de partners, minder afprijzingen dankzij betere voorraden en ongunstige wisselkoersen.

De grootste percentuele afname van de omzet was te zien in Noord-Amerika. In het gebied liep de omzet terug met 15,1 procent naar 24 miljoen euro. In Europa nam de omzet af met 9,6 procent en bleef de omzet daardoor steken op 179 miljoen euro. In het thuisland Italië werd een omzet behaald van 124 miljoen euro door een daling van 9,3 procent.

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

GEOX
Geox S.p.A
MULTIMEDIA