• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Okret, Sam Sensory Clothing en Contour Lab x Shavatar ontvangen steun van Stad Antwerpen

Okret, Sam Sensory Clothing en Contour Lab x Shavatar ontvangen steun van Stad Antwerpen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Okret Credits: Okret Re-mode collectie. Beeld via Okret / foto door Annabell Lucas

Stad Antwerpen heeft weer zeven mode- en designondernemingen een boost gegeven. Bedrijven konden eerder hun pitch indienen en daarmee een financiële kickstart van maximaal 50.000 euro krijgen. Onder de gelukkigen van deze ronde bevinden zich Okret, Sam Sensory Clothing en Contour Lab x Shavatar.

Welk geldbedrag de modebedrijven ontvangen wordt niet genoemd in het persbericht.

Deze drie modebedrijven krijgen steun van Stad Antwerpen

Okret, een van de ontvangers, helpt bedrijven met het opzetten van een takeback systeem en het verkopen van tweedehands items. De kant-en-klare recommerce-oplossingen kunnen worden geïmplementeerd in de bestaande webshops van merken.

Lees ook:
Nieuwkomer Okret biedt kant-en-klare recommerce-oplossingen voor modemerken

Contour Lab x Shavatar is het tweede mode-project dat een steuntje in de rug krijgt door Stad Antwerpen. De twee bedrijven werken samen om een AI Styling & Sizing Advisor te lanceren. Deze tool moet consumenten helpen bij het vinden van passende kleding op zowel het gebied van maat, pasvorm en stijl.

Het derde bedrijf dat subsidie krijgt is Sam Sensory Clothing. Het bedrijf maakt prikkel vriendelijke kleding voor zowel kinderen als volwassenen. Het geld zal geïnvesteerd worden in de MoodSense collectie die verrijkt wordt met geuren en kleuren die welzijn en communicatie bevorderen.

Erica Caluwaerts, schepen voor economie, innovatie, industrie en digitalisering, in het persbericht: “Economie, innovatie en creativiteit vormen de basis tot creatie van welvaart. Daarom is het belangrijk om te blijven investeren in innovatief ondernemerschap in onze stad. Met deze oproep ondersteunen we 7 projecten die de Antwerpse mode- en designsector zullen versterken, die het aantrekkelijk ondernemingsklimaat van Antwerpen ook internationaal kenbaar zullen maken.”

Alle projecten die geselecteerd zijn door Stad Antwerpen worden in 2024 opgeleverd.

AI
Contour Lab
Okret
Sam Sensory Clothing
Shavatar