• Home
  • Nieuws
  • Business
  • NSZ wil duidelijkere richtlijnen rondom dragen mondmasker

NSZ wil duidelijkere richtlijnen rondom dragen mondmasker

Door Caitlyn Terra

6 jul 2020

De afgelopen tijd is er in België de discussie over het wil of niet verplichten van mondmaskers. De Nationale Veiligheidsraad besloot twee weken terug dat men niet verplicht in winkels een mondmasker hoeft te dragen, maar uit onderzoek van onder andere de Universiteit van Antwerpen ziet een groot deel van de Belgen dit toch liever wel. Ondernemersvereniging NSZ wil nu duidelijkere richtlijnen voor mondmaskers.

NSZ doet de oproep omdat in diverse regio’s of steden andere regels gelden. Zo is bijvoorbeeld het dragen van een mondkapje tijdens de Vrijdagsmarkt in Leuven verplicht. “ Deze manier van werken creëert onduidelijkheid en zal tot frustraties leiden,” aldus Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ, in een persbericht. “ Sommige klanten gaan gewoon enkele kilometers verder winkelen en de handelaars weten gewoon niet meer hoe de vork aan de steel zit. Geef iedereen dezelfde spelregels. Maak het nu toch eindelijk eens eenvoudig en eenduidig.”

NSZ waarschuwt dat de richtlijnen nu versnipperd raken. “In de ene stad is het wel verplicht in de andere niet. Klanten die een mondmasker niet zien zitten, gaan nu gewoon enkele kilometers verder naar de markt of supermarkt. Dat creëert frustratie bij de consument en de handelaars verliezen zo kostbare klanten,” aldus Mattheeuws in het bericht. Het ‘sterk aanbevelen’ van het dragen van een mondmasker, maar dit niet verplichting leidt nu nog te veel tot onduidelijkheid.

CORONAVIRUS
Mondkapje
mondmasker
NSZ