Ondernemersorganisatie NSZ wil meer duidelijkheid over de corona voorschriften die zijn opgelegd door de overheid. “Waarom mogen supermarkten nog kledij, elektro en bloemen verkopen terwijl de kleine zelfstandigen die die producten verkopen dicht moeten zijn?” zo stipt een bericht van NSZ aan. “We moeten oneerlijke concurrentie vermijden.

“Wij krijgen dagelijks duizenden telefoons en mails van ondernemers. Het begrip voor de maatregelen is unaniem, maar toch merken we dat er frustraties ontstaan over onlogische of onduidelijke voorschriften,” aldus Christine Mattheeuws, voorzittter van NSZ, in het bericht. “NSZ vraagt nu aan de overheden om resoluut te kiezen voor eenduidigheid, transparantie en consequentie.

Daarnaast wil NSZ ook duidelijkheid voor ondernemingen die secundair getroffen worden. De ondernemersorganisatie wil voor deze groep bijkomende steunmaatregelen. Hier gaat het om bedrijven die nog wel mogen doorwerken maar door personeelstekort bijvoorbeeld de deuren moeten sluiten of leverancier zijn van winkels die nu gesloten zijn.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN