• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Non-profitorganisatie Accelerating Circularity lanceert convenant ‘Alliance of Chemical Textile Recycling’

Non-profitorganisatie Accelerating Circularity lanceert convenant ‘Alliance of Chemical Textile Recycling’

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld ter illustratie. Credits: Pexels

De non-profitorganisatie Accelerating Circularity heeft een convenant opgezet om de textielindustrie gezamenlijk van betrouwbare informatie te voorzien over chemische recycling van textiel, zo maakt de non-profitorganisatie bekend in een persbericht. Het convenant draagt de naam ‘Alliance of Chemical Textile Recycling’ (ACTR).

Het collectief heeft ondertussen al leden zoals Eastman, Lezing, The Lycra Company, Renewcell en Infinited Fiber aan zijn netwerk toegevoegd. Als eerste stap introduceert ACTR een woordenboek met algemene termen om de industrie over chemische recycling van textiel te informeren, zo is te lezen. ACTR is verder van plan om de industrie van informatie te voorzien over het recyclen van textielchemicaliën en bijvoorbeeld hoe het oplossingen kan bieden om textielafval niet te storten of hoe men textiel naar textiel kan recyclen in plaats van verbranden of storten.

“We hebben dit collectief opgericht om chemische recyclingtechnologie vooruit te helpen, gemeenschappelijke definities te delen en het beleid op een gezamenlijke manier aan te pakken om het van textielafval naar stortplaatsen en verbranding te maximaliseren”, aldus Karla Magruder, oprichter en voorzitter van Accelerating Circularity, in het persbericht. “Chemische recylingtechnologie heeft veel voordelen, zoals een kwaliteit die meer lijkt op die van nieuwe vezels en de mogelijkheid om meerdere keren te recyclen.”

Accelerating Circularity
Alliance of Chemical Textile Recycling