• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘No deal-Brexit’: Britse luxemerken waarschuwen voor jaarlijks verlies van 6,8 miljoen pond

‘No deal-Brexit’: Britse luxemerken waarschuwen voor jaarlijks verlies van 6,8 miljoen pond

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Wanneer een ‘no deal Brexit’ op 29 maart de realiteit wordt, krijgt de Britse luxesector te maken met 6,8 miljoen pond aan extra kosten. Dit blijkt uit een rondvraag van Walpole aan 250 luxe merken zoals Burberry, Alexander McQueen maar ook Rolls-Royce en Wedgwood.

Ter informatie: een ‘no deal Brexit’ houdt in dat op 29 maart geen overeenkomst is over de Brexit. Denk bijvoorbeeld aan de Europese Unie die niet akkoord gaat met het concept plan of het Britse lagerhuis die het plan afwijst. Het zou inhouden dat grenscontroles, douaneprocedures en importtarieven worden ingevoerd.

Walpole is de lobby group voor de luxe industrie in Groot-Brittannië en deed onderzoek onder de merken die het vertegenwoordigd. Volgens het onderzoek, in handen van Reuters, staat een vijfde van de gehele luxe export op het spel als op 29 maart besloten wordt om te gaan voor een ‘no deal Brexit’.

Volgens Walpole gaat 80 procent van alle Britse luxe goederen de grens over waarvan het grootste deel naar de Europese markt.

BREXIT
luxesector