Nine West Holdings. Inc wil merken Nine West en Bandolino verkopen

Nine West Holdings, Inc., het Amerikaanse schoenen-, accessoires-, dameskleding- en jeans kledingbedrijf met een portfolio van merken waaronder Nine West, Anne Klein, en Gloria Vanderbilt, heeft bij de Amerikaanse rechtbank een Chapter 11-procedure aangevraagd om de verkoop van de merken Nine West en Bandolino te vergemakkelijken. Chapter 11 lijkt op onze surseance van betaling, maar leidt in de Verenigde Staten vaak tot een succesvolle herstructurering. Dat laat Nine West Holdings, Inc. middels een persbericht weten.

Het bedrijf is een herstructurering overeenkomst aangegaan voor 300 miljoen dollar (244 miljoen euro) voor de merken One Jeanswear Group, The Jewelry Group, the Kasper Group en Anne Klein. Het bedrijf noteert schulden van meer dan 1 miljard dollar (800 miljoen euro).

We zullen onze sterke, winstgevende en groeiende kleding-, sieraden- en jeanswear-bedrijven behouden en ze blijven exploiteren onder een nieuwe kapitaalstructuur. We gebruiken hun sterke punten om een nog grotere groei te bewerkstelligen. Zodra we het reorganisatieproces hebben afgerond, zijn de schulden- en rentekosten aanzienlijk verlaagd en hebben we goede positie ingenomen voor de toekomst van het bedrijf,” verklaart Ralph Schipani, Chief Executive Officer van Nine West Holdings, Inc. de strategie van het bedrijf in het persbericht. "Tegelijkertijd initiëren we een proces om onze merken Nine West en Bandolino te verkopen.” Het bedrijf zegt in gesprek te zijn met Authentic Brands Group, eigenaar van merken Neil Lane, Frye, Aeropostale en Juicy Couture.

Over Nine West Holdings Inc.

Nine West Holdings is een toonaangevend schoenen-, accessoires-, dameskleding- en jeans bedrijf met een portfolio van merken waaronder Nine West, Anne Klein en Gloria Vanderbilt. De merken worden verkocht via grote Amerikaanse retailers, waaronder bij warenhuis Macy’s. Internationaal heeft het licentieregelingen met meer dan 1.200 verkooppunten.

Beeld: website Nine West

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN