• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nike verkoopt surfmerk Hurley aan Bluestar Alliance

Nike verkoopt surfmerk Hurley aan Bluestar Alliance

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hurley gaat over in andere handen. Het surfmerk dat in 1979 werd opgericht door Bob Hurley, was oorspronkelijk licentiehouder voor het Australische Billabong en sinds 1999 een zelfstandig merk voor het in 2002 door Nike Inc. werd overgenomen. Nike heeft het merk nu weer verkocht aan investeringsmaatschappij Bluestar Alliance. Bluestar Alliance bestaat sinds 2006 en heeft naast Hurley ook merken als Bebe, Tahari, Kensi, Brookstone en Nanette Lepore in de portfolio.

"We hebben het merk Hurley altijd bewonderd omdat het zijn leidende rol en premium positionering in de surfwereld heeft behouden," aldus Joey Gabbay, CEO van Bluestar Alliance in een reactie over de nieuwe aanwinst. "Dit is een belangrijke overname voor Bluestar, omdat Hurley's internationale aanwezigheid het bereik van Bluestar over de hele wereld zal vergroten. We kijken ernaar uit om voort te bouwen op het bestaande Hurley netwerk en uit te breiden naar andere landen met de goede relaties die al bestaan binnen de Bluestar merkportfolio. We verwachten dat Hurley zich zal blijven ontwikkelen tot een 360-graden lifestylemerk, waarbij actiesporten een belangrijke rol spelen."

"We waarderen hoe Bob en het Hurley team Hurley hebben uitgebouwd tot 's werelds meest innovatieve surfmerk", zegt Michael Spillane, President of Categories and Product, Nike, Inc. "Aangezien we steeds meer gerichte investeringen en gerichte groei stimuleren door Nike's Consumer Direct Offense, zal deze verandering in eigendom een scherpere focus en doelbewuste investering in het groeipotentieel van Hurley mogelijk maken."

Bluestar Alliance
Hurley
Nike