Een gulle gift voor een nog onbekende ontvanger. Phil Knight, de oprichter van sportmodebedrijf Nike Inc., heeft afgelopen week bijna 1 miljard dollar (0,87 miljard euro) gedoneerd aan een liefdadigheidsorganisatie. Onduidelijk is om welke organisatie het exact gaat, schrijft Business of Fashion.

Uit “een regelgevingsaanvraag die de begunstigde niet identificeerde”, bleek dat de tachtigjarige Knight 12 miljoen aandelen heeft geschonken. Knight, die ook voorzitter is van het merk, en zijn vrouw zouden directeurs zijn van het niet genoemde goede doel, aldus Business of Fashion. De donatie vertegenwoordigt zo’n 0,7 procent van Nike’s totale aandelen, en 3,1 procent van Knight’s vermogen.

Het is niet de eerste keer dat Knight geld schenkt aan organisaties. Hij doneerde al eens miljoenen dollars aan de Universiteit van Oregon en Stanford University. Daarnaast is hij niet de enige uit de modeindustrie afkomstige multimiljardair die schenkingen doet aan goede doelen: Amazon oprichter en directeur Jeff Bezos kondigde onlangs aan miljarden dollars te doneren aan dakloze families en onderwijsprojecten.

Het in Oregon, VS, gevestigde Nike rapporteerde over het eerste kwartaal van het huidige boekjaar een omzetstijging van 10 procent en een netto-inkomen dat de 1 miljard dollar-grens passeerde.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN