• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nieuwe speler in Nederlandse en Belgische markt Secret Sales maakt snelle groei door

Nieuwe speler in Nederlandse en Belgische markt Secret Sales maakt snelle groei door

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Secret Sales

Secret Sales, het Britse premium e-commerce modeplatform dat afgelopen april ook de Nederlandse en Belgische markt betrad, maakte afgelopen jaar een groei door van zeventig procent, zo meldt FashionNetwork.

De like-for-like omzet van het merk, die twee periodes vergelijkt uitgaande van hetzelfde aantal winkels en dezelfde bedrijfsactiviteiten, zou in het afgelopen jaar met zeventig procent gegroeid zijn. Dit maakt Secret Sales volgens FashionNetwork een van Europa’s snel groeiende e-commerce modebedrijven. Voor dit jaar gaat het bedrijf uit van een groei van 85 procent, zo meldt FashionNetwork.

Secret Sales is een kanaal waaraan merken en retailers hun voorraadsysteem kunnen koppelen om overgebleven voorraden van voorgaande seizoenen rechtstreeks aan de klant kunnen verkopen. De Secret Sales-website voor Nederland en België is volledig gelokaliseerd met onder andere de eigen taal en lokale betaalmethoden zonder extra invoerrechten.

De complete financiële resultaten van het bedrijf zijn overigens niet vrijgegeven. Maar, de groei in like-for-like gaat gepaard met een inventaris groei van 125 procent, zo legt FashionNetwork uit. Het aantal merken dat Secret Sales aanbiedt ligt hiermee op 2500, een ruime verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden.

Chris Griffin, de CEO van het bedrijf, vertelde FashionNetwork dat de groei komt door de inflatie en de stijgende levenskosten. Deze zouden volgens hem een hebben geleid tot “een toegenomen belangstelling voor zowel circulaire mode-economie als lagere prijzen.” Hij adviseerde merken ook om niet-volledige prijzen te beschouwen als "een winstgevende oplossing op lange termijn" die de marges kan helpen en nieuwe klanten kan aantrekken zonder de merkwaarde aan te tasten.

Secret Sales