• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nieuwe eigenaar voor outerwear-brand Belstaff

Nieuwe eigenaar voor outerwear-brand Belstaff

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Britse jassenmaker Belstaff heeft een nieuwe eigenaar. Petrochemiebedrijf Ineos, eveneens afkomstig van het Britse schiereiland, neemt het merk over van het in Luxemburg gevestigde JAB Holding. Het bericht van de acquisitie kwam maandag naar buiten middels een persbericht en past in een reeks opmerkelijke moves van Ineos-topman Jim Ratcliffe, die eerder deze maand al aankondigde ook te willen starten met de productie van auto’s.

Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, is niet bekend gemaakt. Ook de daadwerkelijke plannen voor de toekomst van Belstaff zijn nog onduidelijk. De deal wordt als alles volgens planning verloopt in het vierde kwartaal beklonken. Naar verluid is er tegen die tijd ook meer duidelijk over de te varen koers voor de komende periode.

Belstaff, dat de afgelopen jaren in handen was van investeringsmaatschappij JAB Holding, werd opgericht in 1924 en staat vooral bekend om haar gewaxte motor-en pilotenjacks. Vooral in de twintigste eeuw groeide het merk uit tot een Brits symbool, met fans als acteur Steve McQueen en voetballer David Beckham. Afgelopen zomer waren er kort geruchten over een overname door de OTB Group, de Italiaanse eigenaar van onder meer Diesel, maar die bleken onjuist.

JAB Holding, eigendom van de Duitse miljardairsfamilie Reinmann, sloeg afgelopen jaar een nieuwe weg in: de verkoop van Belstaff past bij dan ook binnen deze koerswijziging. De investeerder doet al enige tijd haar portfolio met luxe-merken van de hand, om zich meer te kunnen focussen op haar activiteiten in de restaurant-en schoonheidsindustrie. Afgelopen zomer deed het al schoenenmerk Jimmy Choo over aan Michael Kors.

Beeld: Belstaff

Belstaff
Ineos
JAB Holding