Als het aan het kabinet ligt worden franchisenemers beter beschermd. Dit moet gebeuren door de franchiseovereenkomst te verwerken in het Burgerlijk Wetboek. Een nieuw wetsvoorstel om dit te bewerkstelligen is naar de Raad van State gestuurd, zo meldt Nu.nl.

“Als franchisenemers en franchisegevers weten waar ze aan toen zijn, kunnen ze sneller inspelen op veranderingen. Dit stimuleert het zakendoen. En dat is niet alleen in hun eigen voordeel, dat is goed voor de hele Nederlandse economie,” aldus minister Sander dekker voor Rechtsbescherming tegen Nu.nl.

Volgens het kabinet worden onderlinge afspraken niet altijd nageleefd wat vaak in het nadeel van franchisenemers is. Het wetsvoorstel zou nadruk leggen op het uitwisselen van informatie, het tussentijds wijzigen van de franchise-overeenkomst, het beëindigen van de samenwerking en overleg tussen franchisegever en -nemers. Vorig jaar, voor de overname van Hema, liep er nog een lang conflict tussen het warenhuis en een groep franchisenemers. Het ging om de kosten van internetverkopen waar de twee partijen het niet eens over werden.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN