Nickelson in handen van Franse Artextyl SARL

Nick Amann, de zoon van Nickelson-oprichter Eddy Amann, heeft de licentie van het merk verkocht aan het Franse Artextyl SARL. Dit kondigt de ondernemer aan in een persbericht in handen van FashionUnited.

“We zijn ervan overtuigd dat de Franse koper het merk op een professionele manier zal voortzetten,” aldus Eddy en Nick Amann in het bericht. “We zijn een paar maanden in gesprek geweest en gisteren is de deal in Parijs getekend,” aldus Amann in een schriftelijk antwoord op vragen van FashionUnited. “Er waren meer kandidaten voor de overname, maar zij wilden net als wij snel schakelen zodat Nickelson eigenlijk niet van de markt zou zijn. De personen achter het bedrijf hadden we ook meteen een klik mee.” Artextyl SARL heeft hiermee de licentie voor alle landen in handen, met uitzondering van Groot-Brittannië waar de licentie eerder al is verkocht aan JD Sports. Het merk staat bekend om de leren en nylon jacks voor mannen.

Nick Amann nam in 2004 op achttienjarige leeftijd het bedrijf over van zijn vader en breidde het merk uit. “Ik heb jarenlang met veel plezier in de mode gewerkt, maar voor mij persoonlijk was het tijd voor een nieuwe start. Ondernemen zit in mijn bloed, maar dit keer heb ik mij op een compleet andere branche gericht. Amann heeft inmiddels een bedrijf in vastgoed, Goodwin Westbay, dat hij in 2016 heeft opgericht.

Artextyl SARL heeft al de merken Geographical Norway en Anapurna in het portfolio. Nickelson had op zijn top 2000 verkooppunten in 26 landen, zo bevestigt Amann in een schriftelijk statement aan FashionUnited.

Beeld: Nickelson facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN