• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Netto inkomen Levi Strauss & Co. flink gekelderd in derde kwartaal

Netto inkomen Levi Strauss & Co. flink gekelderd in derde kwartaal

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Levi's winkel Credits: Via Levi's

Levi Strauss & Co. heeft in het derde kwartaal het netto inkomen flink zien afnemen. Het netto inkomen komt neer op 10 miljoen dollar, in vergelijking met 173 miljoen dollar een jaar eerder. Vooral gestegen kosten, ongunstige wisselkoersen en hogere belastingen drukten op het resultaat, zo blijkt uit de financiële update.

De omzet werd in het kwartaal stabiel gehouden op 1,5 miljard dollar. De wholesale omzet nam af met 8 procent, maar de direct-to-consumer omzet steeg juist met 14 procent. Wie verder in het verslag duikt ziet dat de omzetstijging in Azië vooral de dalingen in geheel Amerika en Europa heeft weten te weerleggen.

Levi Strauss & Co laat weten dat het bedrijf voorzichtig is met de verwachting voor het vierde kwartaal van het huidige boekjaar vanwege de blijvende onzekerheid in de macro-omstandigheden. Het bedrijf geeft aan dat het zich verder ontwikkelt als DTC-gedreven bedrijf (direct-to-consumer) en dat het is begonnen met een review van het operationele model en de kostenstructuur.

Levi's
Levi Strauss & Co