Winst voor het Nederlandse outdoormerk Falcon. Het bedrijf had een kort geding aangespannen omdat Adidas kleding en schoenen verkocht met de naam ‘Falcon’ - een naam en beeldmerk dat geregistreerd is door het outdoormerk.

Falcon behoort tot Dutch Brand House International die het merk in 1990 startte. Adidas gebruikt de aanduiding Falcon sinds 1997 met regelmaat in de Benelux voor de aanduiding van schoenen. Het probleem ontstaat echter als Adidas in september 2018 een kleding- en schoenenlijn met de naam lanceert.

DBHI sommeert Adidas vervolgens tot het staken van het inbreukmakende merk in de Benelux. Adidas heeft hierop de verkoop van de kleding onder de aanduiding Falcon in Europa gestaakt. De schoenen blijven echter in de omloop, waarop DBHI naar de rechter stapt.

De rechter staat aan de kant van het Nederlandse merk. Adidas moet binnen veertien dagen het aanbieden, verkopen, leveren of verhandelen van schoenen en kleding met het teken Falcon binnen de Benelux staken. Binnen 28 dagen moet het Duitse merk al het promotiemateriaal met het teken terughalen en vernietigen als het niet buiten de Benelux gebruikt kan worden.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN