• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Naamsverandering: Genderbevestigend modemerk Trans-Missie wordt Untag

Naamsverandering: Genderbevestigend modemerk Trans-Missie wordt Untag

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Trans-Missie wordt Untag. Beeld: Untag

Het vooruitstrevende label op gebied van genderidentiteit, Trans-Missie, kondigt haar nieuwe naam aan: Untag, zo meldt het in een persbericht. “Met de nieuwe naam en identiteit willen we ons nog meer richten op onze missie om passende producten te maken voor iedereen die dat wil of nodig heeft - ongeacht genderexpressie of identiteit”, schrijft Danaë Kurvers, oprichter van het merk.

De oprichter schrijft dat de verdere ontwikkeling en het groeiende klantenbestand niet langer meer staat voor alleen transpersonen. “Dus de vorige naam dekte de lading niet meer.” Haar missie: genderbevestigende producten maken voor iedereen. “We willen dat onze naam beter aansluit bij deze doelen. In een ideale wereld zijn we allemaal mens en hoeven we geen label te hebben. Onze klant blijft ook veranderen, dus we gaan mee in deze verandering."

De missie van Untag is en blijft het maken van gendercreative lifewear items van hoogwaardige stoffen met oog voor detail en comfort. Untag biedt items aan zoals binders, zwemkleding en protheses. Het doel: mensen helpen zich zelfverzekerd en gelukkig te voelen in hun lichaam.

Over Untag:
Kurvers richtte het genderbevestigende modemerk op in 2004. Haar eerste item was een compressietop voor haar (trans)broer om zijn onvrede over zijn borst weg te nemen. Het merk breidde zich al snel uit en focuste zich op het produceren van binders voor trans mannen. Daarna kwamen daar producten zoals zwemkleding, boxers en protheses bij. Later bracht het modemerk ook producten voor transvrouwen op de markt. Sinds 2012 richt Untag zich volledig op transpersonen waarbij het zich in de afgelopen tien jaar ontwikkelde tot een bedrijf met genderbevestigende kleding en accessoires voor alle genderidentiteiten.
Inclusiviteit
Untag