• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mytheresa geeft winstwaarschuwing af

Mytheresa geeft winstwaarschuwing af

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Mytheresa kantoor. Beeld via Mytheresa.

Het moederbedrijf van online platform Mytheresa, MYT Netherlands Parent B.V., heeft een winstwaarschuwing afgegeven. Het bedrijf update de verwachting voor het gehele financiële boekjaar aan vanwege tegenslagen en het consumentenvertrouwen dat onder druk staat.

Mytheresa verwacht nu een omzetgroei tussen de 9 en 11 procent. Hierdoor zal de omzet naar verwachting uitkomen tussen de 750 miljoen en 765 miljoen euro. De brutowinst voor het financiële boekjaar wordt verwacht tussen 380 miljoen en 386 miljoen euro. Het aangepaste ebitda (winst voor belastingen, rente, amortisatie en afschrijvingen) komt naar verwachting tussen de 34 miljoen en 43 miljoen euro uit.

Naast de winstwaarschuwing en aanpassing van de verwachting, meldt Mytheresa ook een voorlopige update over de resultaten van het derde kwartaal. Het bedrijf noteert een nettoverlies van tussen de 4,4 en 7,1 miljoen euro. De omzet komt tussen de 196 miljoen en 199 miljoen euro uit en de brutowinst tussen de 89 miljoen en 92 miljoen euro.

MYT NETHERLANDS PARENT B.V.
Mytheresa